Nutriční hodnoty (Polévka ze zelené čočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 714 kJ / 649 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,01 g |
| Tuky | 28,32 g |
| – nasycené | 3,21 g |
| – nenasycené | 23,98 g |
| –– mononenasycené | 15,20 g |
| –– polynenasycené | 8,78 g |
| ––– omega 3 | 1,80 g |
| Vláknina | 58,10 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,79 g |
| Sůl | 4,30 g |
| Sacharidy | 52,74 g |
| – cukry | 22,99 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek zelené čočky | Čočka zelená neloupaná | |
| 1 plechovka 1 plechovka loupaných krájených rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje (kokosový, olivový apod.) | Olej řepkový | 22 ml |
| 2-3 2-3 mrkve (podle velikosti) | Mrkev čerstvá | 125 g |
| 2 řapíky 2 řapíky celeru | Celer bulva čerstvá | 1000 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 plátky 2 plátky čerstvého zázvoru | Zázvor čerstvý | |
| 2 kostky 2 kostky zeleninového bujónu Natur | Bujón zeleninový | 20 g |
| 1 lžička 1 lžička červené kari pasty | Curry pasta | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička drceného římského kmínu | Římský kmín mletý | 7 g |
| půl lžičky lžičky kurkumy | Kurkuma mletá | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |