Nutriční hodnoty (Beskydská houbová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 161 kJ / 278 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,04 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,90 g |
Tuky | 17,10 g |
– nasycené | 11,16 g |
– nenasycené | 5,73 g |
–– mononenasycené | 5,21 g |
–– polynenasycené | 0,52 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 19,45 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 64 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 12,16 g |
– cukry | 5,16 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g různých hub | Hřib čerstvý | 300 g |
masový vývar nebo voda | Vývar masový | |
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
čtvrtina menšího květáku | Květák čerstvý | |
kus kus pórku (asi 10 cm) | Pórek čerstvý | |
malý paprikový lusk | Paprika bílá čerstvá | |
20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
špetka špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
sůl | Sůl mořská |