Nutriční hodnoty (Beskydská houbová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 161 kJ / 278 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,90 g |
| Tuky | 17,10 g |
| – nasycené | 11,16 g |
| – nenasycené | 5,73 g |
| –– mononenasycené | 5,21 g |
| –– polynenasycené | 0,52 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 19,45 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 64 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 12,16 g |
| – cukry | 5,16 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g různých hub | Hřib čerstvý | 300 g |
| masový vývar nebo voda | Vývar masový | |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| čtvrtina menšího květáku | Květák čerstvý | |
| kus kus pórku (asi 10 cm) | Pórek čerstvý | |
| malý paprikový lusk | Paprika bílá čerstvá | |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| špetka špetka drceného kmínu | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská |