Litina

Dannette Kuchař: Dannette

Bramborová jídla 1 názor

Suroviny

600 g strouhaných brambor
350 g hrubé mouky
10 g soli
1-2 vejce
0,5 litru mléka
150 g špeku nebo škvarků (slaniny nebo salámu nakrájeného na kostičky)
3 stroužky česneku
2 lžíce rozpuštěného sádla
1 droždí
lžíce cukru
lžíce máku
strouhanka
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Postavíme na kvásek (droždí, cukr, 2 lžíce mouky a trochu vlahého mléka).

  2. Nastrouháme brambory, slijeme vodu a přidáme mléko, vejce, sůl, mouku, prolisovaný česnek, slaninu nebo salám, sadlo a majoránku.

  3. Umícháme těsto, do kterého vmícháme nakonec připravený kvásek a necháme důkladně nakynout.

  4. Pekáč vytřeme sádlem, vysypeme mákem a strouhankou.

  5. Nakynuté těsto nalijeme na pekáč (můžeme posypat mákem), necháme trochu nakynout a dáme péct. Po upečení se můžeme pustit do jídla.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 43 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Litina

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Mám dotaz, mají být brambory syrové, nebo uvařené ve slupce?

    Odpovědět

TIP dne na email

Tématické fráze: bramborová litina litina z brambor jihoceska litina litina jídlo jídlo litina pečená litina litina bramborová litinka recept jihočeská bramborka jihočeská litina recept litina pečená bramborka recept litý bramborák recept jihočeská litina recept na litinku litinka klatovský báč litina-recept litina s makem recept na bramborovou litinu