Nutriční hodnoty (Barevné bramborové placičky s vůní oregana)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 439 kJ / 822 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,89 g |
| Tuky | 40,64 g |
| – nasycené | 16,40 g |
| – nenasycené | 16,90 g |
| –– mononenasycené | 13,89 g |
| –– polynenasycené | 3,01 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 14,41 g |
| Cholesterol | 828 mg |
| Sodík | 368 mg |
| Sůl | 0,73 g |
| Sacharidy | 71,54 g |
| – cukry | 14,69 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 středně velkých syrových brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 1/2 1/2 zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
| 1/2 1/2 žluté papriky | Paprika žlutá čerstvá | 75 g |
| 3 3 celá vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 3 3 tavené sýry (bez příchutě) | Sýr tavený | |
| 20 g 20 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 20 g |
| nasekaná petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| 1 KL 1 KL oregana | Oregano sušené | 5 g |
| mouka dle potřeby | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |