Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky

Není nad vůni čerstvě upečeného chleba. Možná vás překvapí, že jeho příprava není až tak složitá. Vyzkoušejte si ho připravit podle tohoto receptu i vy a objevte kouzlo domácího pečiva.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby kynutí

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

28. 12. 2016 13:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie23 236 kJ / 5 554 kcal
Bílkoviny156,65 g
Tuky48,90 g
Vláknina87,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,64 g
Sůl24,00 g
Sacharidy1 078,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

😍 dokonalost! Už se těšíme, až zakrojíme!

grotysek

4. 11. 2023 11:12

Já dal pro jistotu dva pytlíky droždí, pak to bylo jak "Hrnečku vař"..
Takže jsem nevytvaroval bochánek, ale nalil těsto do formy :D
I tak dost dobrej výsledek, díky!!

Teomi

22. 4. 2021 17:14

Dnes jsem chléb pekla ... je super :-) děkuji za recept :yes:

mika59 mika59

19. 5. 2020 16:26

Ivanko dnes jsem pekla, droždí jsem dala půl, a neměla jsem čas tak kynul polovinu doby. Proto asi tak prasknul. Ale nevadí je i tak moc dobrý.:yes::yes:

teufel teufel

26. 5. 2017 10:43

Mě by zajímalo, kolik gramů má ten balíček droždí. Mám doma různé typy sušeného droždí a jeden je na 1/2 kg mouky a druhý na 1kg. :-?

janisek 555

3. 1. 2017 14:21

Právě zkouším, tak jsem zvědavá na výsledek :-8

Ivace64 Ivace64

29. 12. 2016 22:01

gogyna: zkus, budu ráda.

gogyna gogyna

28. 12. 2016 20:15

Diky za napsani kolik drozdi chlebik zkusim.:-K

Ivace64 Ivace64

28. 12. 2016 15:08

bystrouska: je tam dopsán jeden balíček sušeného droždí, děkuji, jen vypadlo slovíčko, stane se:-K

Ivace64 Ivace64

28. 12. 2016 15:07

gogyna: jedno sušené droždí, recept i foto mám od své sousedky:-K

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 12. 2016 15:00

gogyna: myslim si, ze na predepsane 3 hodiny kynuti by i ta pulka kostky byla moc. Hrozi prekynuti a placaty chlebik;-)

gogyna gogyna

28. 12. 2016 14:51

Určitě to v pekárně půjde hlavně žádné vážení chybí gramáž droždí myslím ,že by stačilo 21g.:yes::-p

bystrouska

28. 12. 2016 13:46

Recept vypadá zajímavě, ale v surovinách chybí droždí:-O. Mohla bych těsto zadělat v pekárně:-?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chléb z zitne mouky domácí chléb z chlebové mouky chleba z žitné mouky domácí pšeničný chleba chleb ze zitne mouky recept na chléb z hladké mouky domácí chleba z chlebové mouky chleba z pšeničné mouky domácí žitný chléb pšeničný a žitný chléb recept na domácí žitný chléb recept na chleba z žitné mouky chléb z žitné chlebové mouky domaci chleb zitny žitná chleb domácí pšeničný chléb recept na domácí žitný chleba chleba ze žitné mouky chléb z žitné mouky recept recepty na chléb z žitné mouky

Suroviny: mouka hladká, mouka žitná, droždí sušené, sůl, kmín drcený, voda, olej

TopRecepty.cz

Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pW9X