Nutriční hodnoty (Nové brambory s kaparovo hořčičným přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 3 051 kJ / 729 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,56 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,80 g |
Tuky | 63,22 g |
– nasycené | 16,39 g |
– nenasycené | 39,93 g |
–– mononenasycené | 29,96 g |
–– polynenasycené | 9,97 g |
––– omega 3 | 2,61 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 572 mg |
Sodík | 619 mg |
Sůl | 1,47 g |
Sacharidy | 16,10 g |
– cukry | 5,70 g |
––– laktóza | 5,70 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
nove brambory, dle velikosti 6-8 nove brambory, dle velikosti 6-8 nové brambory, dle velikosti 6-8 | ||
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
cca 6 PL 6 PL zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
2 PL 2 PL hořčice dle chuti a zásob - použila jsem napůl dijonskou a medovou | Hořčice plnotučná | 30 g |
1 1 vrchovatá PL nasekaných kaparů ( použila jsem velké, viz foto) | Kapary | |
čerstvé bylinky - petrželka, pažitka, já jsem použila mátu a byla to velmi zajímavá chuť | Petržel nať čerstvá | |
sůl, směs pepřů z mlýnku | Pepř černý |