Nutriční hodnoty (Nové brambory s kaparovo hořčičným přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 051 kJ / 729 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 23,36 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 21,56 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,80 g | 
| Tuky | 63,22 g | 
| – nasycené | 16,39 g | 
| – nenasycené | 39,93 g | 
| –– mononenasycené | 29,96 g | 
| –– polynenasycené | 9,97 g | 
| ––– omega 3 | 2,61 g | 
| Vláknina | 1,20 g | 
| Cholesterol | 572 mg | 
| Sodík | 619 mg | 
| Sůl | 1,47 g | 
| Sacharidy | 16,10 g | 
| – cukry | 5,70 g | 
| ––– laktóza | 5,70 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| nove brambory, dle velikosti 6-8 nove brambory, dle velikosti 6-8 nové brambory, dle velikosti 6-8 | ||
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| cca 6 PL 6 PL zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml | 
| 2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml | 
| 2 PL 2 PL hořčice dle chuti a zásob - použila jsem napůl dijonskou a medovou | Hořčice plnotučná | 30 g | 
| 1 1 vrchovatá PL nasekaných kaparů ( použila jsem velké, viz foto) | Kapary | |
| čerstvé bylinky - petrželka, pažitka, já jsem použila mátu a byla to velmi zajímavá chuť | Petržel nať čerstvá | |
| sůl, směs pepřů z mlýnku | Pepř černý |