Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Nové brambory s kaparovo hořčičným přelivem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie3 051 kJ /
729 kcal
Bílkoviny23,36 g
– z toho živočišné bílkoviny21,56 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,80 g
Tuky63,22 g
– nasycené16,39 g
– nenasycené39,93 g
–– mononenasycené29,96 g
–– polynenasycené9,97 g
––– omega 32,61 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 572 mg
Sodík 619 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy16,10 g
– cukry5,70 g
––– laktóza5,70 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
nove brambory, dle velikosti 6-8 nove brambory, dle velikosti 6-8 nové brambory, dle velikosti 6-8
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
cca 6 PL 6 PL zakysané smetany Smetana kravská zakysaná 12% 150 ml
2 PL 2 PL oleje Olej řepkový 22 ml
2 PL 2 PL hořčice dle chuti a zásob - použila jsem napůl dijonskou a medovou Hořčice plnotučná 30 g
1 1 vrchovatá PL nasekaných kaparů ( použila jsem velké, viz foto) Kapary
čerstvé bylinky - petrželka, pažitka, já jsem použila mátu a byla to velmi zajímavá chuť Petržel nať čerstvá
sůl, směs pepřů z mlýnku Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.