Nutriční hodnoty (Tažený jablečný závin ze zakysané smetany)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 341 kJ / 2 711 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,90 g |
| Tuky | 130,62 g |
| – nasycené | 22,91 g |
| – nenasycené | 88,90 g |
| –– mononenasycené | 24,16 g |
| –– polynenasycené | 64,74 g |
| ––– omega 3 | 10,85 g |
| Vláknina | 32,10 g |
| Cholesterol | 523 mg |
| Sodík | 536 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 298,33 g |
| – cukry | 73,04 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 1 1 zakysaná smetana 15% (180-200 g) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 50 ml 50 ml vlažné vody | Voda | 50 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla na potření těsta | Máslo kravské | 20 g |
| 1 1 vejce na potření závinu | Vejce slepičí | 70 g |
| 4 4 velká jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 2 2 skořicové cukry | Cukr skořicový | |
| 1/2 hrnečku 1/2 hrnečku vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 125 g |
| rozinky | Rozinky | |
| dětské piškoty | Piškoty |