

Obyčejný hrnkový chleba
Suroviny
- 2 hrnky vody
- 2,5 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek celozrnné žitné mouky
- 2 hrnky žitné chlebové mouky
- 2 lžičky kmínu
- 1 lžička sušeného droždí
- 1 hrnek´ : 200 ml
Postup přípravy receptu
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí (nejdříve tekuté, potom sypké). Program: klasik, velikost: velký, kůrka: střední.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Obyčejný hrnkový chleba
-
Včera jsem upekla. Je moc dobrý
, jednoduchá příprava
+bod -
Výborný chléb
, dělala jsem z poloviční dávky
, takže krajíce jsou tak akorát velké
11.bod
-
Aničko, děkuji za hezké fotky a jsem ráda, že jste si pochutnali. PS: přimlouvám se za mladé
a kousíček jim také dej
-
Zdeničko,dnes jsem pekla
zaděláno a nakynuto v DP,upečeno v plynové troubě.Neměla jsem celozrnnou žitnou,tak jsem dala podle tvé rady 3 hr.hladké mouky a 2 hr.žitné chlebové mouky,místo sušených kvasnic 40g čerstvých,pekla jsem 20 min.na 180 a 10 min.na 160 stupních.Během pečení jsem 3x potřela slanou vodou.Do těsta jsem přidala 2 PL slunečnicového semínka.Myslela jsem,že dám jeden pecínek mladým
nedám
nejsem lakomec,ale už je jen půlka z druhého
Vše padlo"za vlast"
ještě vlažné s máslem a se solí
Zakulacuji počet bodů na krásných+10
a přikládám fotky
-
Zdeni a Mirko, krásný chlebík a jasnej bod
určitě prubnu
-
Mirčo, mockrát děkuji za krásné fotečky. Jsem ráda, že vám chlebík chutnal.
-
Zdenko1
Tak jsem včera měla chuť na dobrý chlebík a vybrala jsem si ten tvůj.A trefa - chléb je opravdu dobrý,kyprý a příjemně voňavý.Dovolila jsem si přidat pár fotek - samozřejmě,že pokud je nebudeš chtít,tak je smažu- a boďku č.4.
-
Zdenka1 teda, to je super na ty hrnky!!
Musím prozkoumat špajz, abych mrkla, jaké to mám ještě zbytky mouky. No, za plus!! jak jinak? Bomba! Śkoda, že není foto, ale dlouho recept bez fota nebude
-
Uloženo ... zítra jde na řadu
-
Zdeni hezké