Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Lehký bramborový salát bez majonézy)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie7 490 kJ /
1 790 kcal
Bílkoviny30,48 g
– z toho živočišné bílkoviny8,68 g
– z toho rostlinné bílkoviny21,80 g
Tuky108,16 g
– nasycené15,26 g
– nenasycené89,50 g
–– mononenasycené76,40 g
–– polynenasycené13,10 g
––– omega 30,41 g
Vláknina24,40 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 287 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy161,50 g
– cukry32,00 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
15 15 menších brambor (nebo středních) Brambor zimní 750 g
1 1 větší mrkev Mrkev čerstvá 50 g
4 4 kyselé okurky Okurka polní zavařená
3 lžíce 3 lžíce sterilovaného celeru Celer bulva sterilovaná
1 1 bílek z vejce natvrdo Vaječný bílek 33 g
150 g 150 g konzervované směsi kukuřice, hrášku a červené papriky Paprika červená čerstvá 150 g
6 koleček 6 koleček mysliveckého salámu (nebo lyonského) Polosuchý salám
kousek kousek červené kapie (syrové nebo naložené) Paprika červená čerstvá
2 lžičky 2 lžičky hořčice plnotučné Hořčice plnotučná 10 g
2 2 lahůdkové cibulky bez natě Cibulka jarní čerstvá
2 lžíce 2 lžíce sterilovaného celeru Celer bulva sterilovaná
1 1 žloutek z vejce natvrdo Vaječný žloutek 23 g
100 ml 100 ml olivového oleje Olej olivový 100 ml
2-3 lžíce 2-3 lžíce nálevu z okurek Nálev z okurek
2 lžíce 2 lžíce nálevu z celeru Celer bulva čerstvá
1 lžíce 1 lžíce bílého balzamika (nebo šťáva z 1/2 citronu)
2 lžičky 2 lžičky moučkového cukru (nebo 4 kapky sladidla) Cukr bílý 10 g
mletý pepř Pepř černý mletý
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.