Nutriční hodnoty (Lehký bramborový salát bez majonézy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 490 kJ / 1 790 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,80 g |
| Tuky | 108,16 g |
| – nasycené | 15,26 g |
| – nenasycené | 89,50 g |
| –– mononenasycené | 76,40 g |
| –– polynenasycené | 13,10 g |
| ––– omega 3 | 0,41 g |
| Vláknina | 24,40 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 287 mg |
| Sůl | 0,51 g |
| Sacharidy | 161,50 g |
| – cukry | 32,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 15 15 menších brambor (nebo středních) | Brambor zimní | 750 g |
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 4 4 kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 3 lžíce 3 lžíce sterilovaného celeru | Celer bulva sterilovaná | |
| 1 1 bílek z vejce natvrdo | Vaječný bílek | 33 g |
| 150 g 150 g konzervované směsi kukuřice, hrášku a červené papriky | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 6 koleček 6 koleček mysliveckého salámu (nebo lyonského) | Polosuchý salám | |
| kousek kousek červené kapie (syrové nebo naložené) | Paprika červená čerstvá | |
| 2 lžičky 2 lžičky hořčice plnotučné | Hořčice plnotučná | 10 g |
| 2 2 lahůdkové cibulky bez natě | Cibulka jarní čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce sterilovaného celeru | Celer bulva sterilovaná | |
| 1 1 žloutek z vejce natvrdo | Vaječný žloutek | 23 g |
| 100 ml 100 ml olivového oleje | Olej olivový | 100 ml |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce nálevu z okurek | Nálev z okurek | |
| 2 lžíce 2 lžíce nálevu z celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce bílého balzamika (nebo šťáva z 1/2 citronu) | ||
| 2 lžičky 2 lžičky moučkového cukru (nebo 4 kapky sladidla) | Cukr bílý | 10 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |