Nutriční hodnoty (Levandulové sušenky II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 777 kJ / 1 859 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,26 g |
| Tuky | 179,25 g |
| – nasycené | 112,98 g |
| – nenasycené | 61,92 g |
| –– mononenasycené | 56,92 g |
| –– polynenasycené | 5,00 g |
| ––– omega 3 | 0,69 g |
| Vláknina | 4,14 g |
| Cholesterol | 748 mg |
| Sodík | 28 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 52,91 g |
| – cukry | 5,10 g |
| ––– laktóza | 1,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 210 g 210 g změklého másla | Máslo kravské | 210 g |
| 120 120 moučkového cukru | Cukr bílý | |
| 250 250 hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 3 lžíce 3 lžíce solamylu | Bramborový škrob | 45 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 1 1 polévková lžíce čerstvé levandule | Levandule květ čerstvý | |
| kůra z 1 1 citronu | Citrón čerstvý | 90 g |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |