Nutriční hodnoty (Žampionové bramboráky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 445 kJ / 584 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,44 g |
| Tuky | 8,82 g |
| – nasycené | 2,01 g |
| – nenasycené | 4,01 g |
| –– mononenasycené | 2,88 g |
| –– polynenasycené | 1,13 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 11,96 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 127 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 98,90 g |
| – cukry | 6,28 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 8 středních brambor | Brambor zimní | 400 g |
| 2 2 větší žampiony (nebo 4 menší) | Žampion čerstvý | |
| širší plátek plátek špeku (asi 1 cm) | Špek | |
| mletý kmín (špetka) | Kmín mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 4 pl 4 pl hladké mouky na zahuštění | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| olej na smažení | Olej řepkový |