Honzovy buchty (jemné a vláčné)

Suroviny 14-15 ks

Těsto:
2 žloutky (nebo 1 vejce)
100 g cukru moučka
100 ml oleje
42 g droždí
špetka soli
250 ml mléka
500 g hladké mouky
Tvarohová náplň:
250 g tvarohu v kostce
žloutek
vanilkový cukr
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme těsto, necháme hodinu kynout, v průběhu kynutí 2× prohněteme.
    Buchty naplníme a skládáme do olejem vymazaného pekáče těsně vedle sebe.
    Necháme ještě 10 minut kynout.

  2. Vršky buchet potřeme olejem a dáme do předem vyhřáté trouby.
    Pečeme na 180°C asi 25 minut.
    Po upečení můžeme potřít rozpuštěným máslem či pocukrovat.

Poznámka od kuchařky

Ze zbytku těsta občas dělávám menší neplněné buchtičky a je oběd - dukátové buchtičky.

Komentáře k receptu Honzovy buchty (jemné a vláčné)