Nutriční hodnoty (Fazolkový salát 5x podruhé)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 360 kJ / 564 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,97 g |
| Tuky | 27,05 g |
| – nasycené | 2,44 g |
| – nenasycené | 23,60 g |
| –– mononenasycené | 16,00 g |
| –– polynenasycené | 7,60 g |
| ––– omega 3 | 1,85 g |
| Vláknina | 43,54 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 176 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 41,75 g |
| – cukry | 32,22 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| žluté fazolky | Fazolky čerstvé | |
| uvařená hnědá čočka (nebo v konzervě) | Čočka hnědá neloupaná | |
| cherry rajčata | Rajčata cherry | |
| nakládané okurky | Okurka polní zavařená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 200 g 200 g fazolek | Fazolky čerstvé | 200 g |
| 1 1 menší salátová okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 1 jogurt | Jogurt kravský bílý 3,5% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| 500 g 500 g fazolek | Fazolky čerstvé | 500 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| ocet | Ocet lihový | |
| cukr | Cukr bílý | |
| kopr (nebo cibule) | Kopr nať čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 2 díly 2 díly zelených fazolek | Fazolky čerstvé | |
| 1 díl 1 díl žlutých fazolek | Fazolky čerstvé | |
| snítka snítka saturejky | Saturejka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| zakysaná smetana (nebo bílý jogurt) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| strouhaná niva | Niva 50% t. v s. | |
| špetka špetka pepře | Pepř černý | |
| 1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| fazolové lusky | Fazolky čerstvé | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| jablečný ocet | Ocet jablečný | |
| 1 lžička 1 lžička francouzské hořčice | Hořčice dijonská | 5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| vejce na tvrdo na ozdobu | Vejce slepičí | |
| rajče na ozdobu | Rajče červené čerstvé |