Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Troubovatá dršťkovka

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (50 min tepelná úprava)

26. 2. 2011 14:41

Suroviny

Porce: 10 porcí

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota3 789 kJ / 906 kcal
Bílkoviny82,12 g
Tuky34,26 g
Vláknina11,84 g
Cholesterol333 mg
Sodík6 700 mg
Sůl16,66 g
Sacharidy61,26 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Dodatek: Uvařte si tuto polévku v kterýkoli čas. Jde jen o to aby v troubě spočinula na těch 8 hod. A i to je zcela individuelní. Konzumovatelná je jistě už dřív. Zvlášť v případě předvařených dršťek. Ale uvedený čas jí rozhodně neublíží, spíš naopak. Dodatek dodatku: Při kontrolním vaření jsem neměl vývar ani masox. Použil jsem čistou vodu. Pro vůni jsem dal 140 g uzeného které mi přečuhovalo z hrnce na úplně jiné vaření. Ráno kvůli referencím povinně ochutnali další dva přítomní. Létaly jen superlativy a došlo ke změně ranního menu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Nadja

10. 6. 2017 18:20

od trouby: jak, prosím, připravuješ dršťky před vložením do polévky?
Já používám jen předvařené. Vím, že se syrovými je soustu práce a vaření v několika vodách.

Nadja

10. 6. 2017 18:10

Jak se tady již několik lidí zmínilo, je postup přípravy poněkud dlouhý a nepřehledný.
Tak jsem si ho upravila podle svého - snad pomůže i někomu dalšímu:
:-O Z tuku a 2 PL mouky připravit tmavou jíšku, přidat k ní kmín a nechat rozvonět. Pak přidat drobně nakrájenou cibuli i kořenovou zeleninu a orestovat. Zalít studeným vývarem a za občasného míchání přivést k mírnému varu. Pak přidat nové koření, kousky rajčete, stonky libečku a mletou papriku. Přiklopit poklicí, NEMÍCHAT!!!
Po chvíli osolit a zahustit záklechtkou ze 3 PL mouky a 2 dl vody. Vypnout zdroj tepla, vložit nakrájené syrové dršťky, doplnit vodou do objemu 3 litrů a hrnec vložit do trouby se zapnutým spodním ohřevem a rozehřáté na 90°C. V troubě ponechat po dobu 8 hodin!!!

od trouby

28. 2. 2011 08:16

Děkuji všem za prima ohlasy. Zvlášť za ty nekriticky pozitivní. A protože ty kritické měly pravdu, Tak příště lépe a "radostněji".
Když jsem uviděl ten epos načtený na stránce, tak jsem ho chtěl dát smazat. Ale to už byly kladné ohlasy. Nechal jsem ho tady jako odstrašující příklad a nejdelší recept na jídlo co tu asi je. Dík

zizala

26. 2. 2011 20:28

Fíííha, to je délka :-))Hezky podrobné, ale souhlasím s některými, těch porcí na poměr ingrediencí je nějak moc, to by byla samá voda s moukou, ne? Když dršťková, tak tam ty dršťky musí být pořádně vidět ;-)Kořenovou zeleninu dávám a taky i česnek a pálivou papriku jako většina komentujících:yes:

JanaDorazinova

26. 2. 2011 19:59

Jééé, to je teda dlouhý recept!!:-O Každopádně, vítej na Topreceptech!! Asi jsme všichni v šoku, jinak už by tě někdo přivítal;-)

Klariska

26. 2. 2011 19:30

Pěkný literární počin, jen co je pravda :yes::-K. Ale přimlouvala bych se, aby v této nezkrácené úpravě zaujímal čestné místo ve zdejším fóru nebo na blogu autora. Pod recept bych prosila stručnější postup, s kterým se při vaření lépe pracuje ;-).

Aronoele

26. 2. 2011 19:00

strááááááááááášně dlouhý recept :-/

Merylas

26. 2. 2011 18:34

Teda, čekám, kde se zastaví váha drštěk na 10 porcí:-D

Anna Kocikova

26. 2. 2011 18:30

:-pJakákoliv dršťkovka je u nás vítána:yes:ale musí být hustá;-)já dělám tuto dobrotu ve velkém,část hotové polévky zamražuji v krabičkách a na 10 porcí dávám 2,5-3 kg syrových dršťěk,hodně se smrsknou;-)Za príma receptík:-p+9:yes:

Jitka B

26. 2. 2011 18:07

Nesporně výborný recept :-p a krásně napsaný :-8:-K + :yes:.

magdalenka

26. 2. 2011 18:03

Merylko, ja pre štyroch varím z kila, ono sa to strašne zdrcne a musí to byť predsa husté!

janek53

26. 2. 2011 18:02

Proti gustu žádný dišputát, ale ač dělám co můžu, tak mě vyjdou čtyři porce z půl kila mražených předvařených drštěk. Kde asi sou...;-)

Merylas

26. 2. 2011 17:39

Tak tady jsem proletěla jen ingredience :-)) Na talíři vypadá moc dobře:yes: Na 10 porcí bych počítala zhruba s kilem drštěk. Teda syrových, neopracovaných. Minulý týden jsem ji vařila,nedávám koř.zeleninu,přidávám taky česnek. Občas se nechám obměkčit, že ji uvařím, tak byl u nás svátek:-))

Jana Pá

26. 2. 2011 16:33

:-p:pěkné počteníčko:yes:

bublinka

26. 2. 2011 16:30

To není recept:-//, která kuchařka by takový román při vaření četla :-?:no:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelů

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí dršťky čištění čištění drštěk dršťky čištění dršťkovka z čeho jsou dršťky z čeho je drstka čištění hovězích drštěk jaká mouka na zahuštění omáčky staré kuchařky cistění drštěk drštková polévka v pomalém hrnci čištění syrových drštěk jak upravit dršťky čištění hovězích drsek hovězí dršťky - čištění pomer ingreienci pro drstkovou polevku žinýrovat se vyškvařené sádlo příliš řídké proc je vyskvarene sadlo ridke vyroba drstkove polivky jak se perou drštky

Suroviny: dršťky, tuk, mouka hladká, vývar, cibule, celer, petržel, mrkev, sůl, paprika sušená sladká, kmín celý, koření nové koření, rajče, libeček

TopRecepty.cz

Troubovatá dršťkovka

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVQ2