Nutriční hodnoty (Friko (podle babičky))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 901 kJ / 932 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 50,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,28 g |
| Tuky | 28,33 g |
| – nasycené | 13,96 g |
| – nenasycené | 19,80 g |
| –– mononenasycené | 8,87 g |
| –– polynenasycené | 10,93 g |
| ––– omega 3 | 0,47 g |
| Vláknina | 9,20 g |
| Cholesterol | 339 mg |
| Sodík | 982 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 108,00 g |
| – cukry | 61,20 g |
| ––– laktóza | 54,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 4 střední brambory (asi 40 dkg brambor) | Brambor zimní | 200 g |
| 1 1 rovná KL drceného kmínu | Kmín mletý | |
| 8 8 až 10 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 4 4 až 5 bobkových listů | Bobkový list sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| olej | Olej řepkový | |
| asi 2 PL 2 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 litr 1 litr vody | Voda | 1000 ml |
| 1 litr 1 litr podmáslí | Podmáslí | 1000 g |
| 1 1 až 2 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| čerstvá pažitka | Pažitka čerstvá |