Nutriční hodnoty (Marinovaná červená řepa s nivovým cottage sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 382 kJ / 808 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,52 g |
| Tuky | 49,75 g |
| – nasycené | 17,77 g |
| – nenasycené | 26,95 g |
| –– mononenasycené | 22,53 g |
| –– polynenasycené | 4,42 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 6,80 g |
| Cholesterol | 182 mg |
| Sodík | 1,44 g |
| Sůl | 3,53 g |
| Sacharidy | 51,14 g |
| – cukry | 33,42 g |
| ––– laktóza | 5,38 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g uvařené červené řepy | Červená řepa čerstvá | 400 g |
| 2 lžíce 2 lžíce tmavého octu balsamico | Ocet balsamikový bílý | 40 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké chilli omáčky | Chilli omáčka | 15 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| šťáva z půlky půlky limetky | Limetka čerstvá | |
| 1 špetka 1 špetka sušeného česneku | Česnek sušený | |
| med (podle chuti) | Med nepasterovaný | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 150-200 g 150-200 g cottage sýru (1 kelímek) | Cottage | 175 g |
| 50 g 50 g nivy | Niva 50% t. v s. | 50 g |
| bílý mletý pepř | Pepř bílý mletý | |
| sůl (podle chuti) | Sůl mořská | |
| čedar (nemusí být) | Čedar |