Rýže s pečeným masem

Vepřové maso Doba přípravy: 40 minut 2 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 40 minut 2 názory

Suroviny dle počtu strávníků

vepřové maso pečené (nebo pečené kuře, krůta, králík)
cibule
olej nebo sádlo
vařená rýže dle potřeby
česnek
tymián, rozmarýn nebo majoránka
sůl
pepř mletý
sterilovaný hrášek, sterilované okurky, řepa, zelenina dle vlastní chuti

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme a osmažíme dozlatova na trošce sádla či oleje. K ní dáme osmažit i pokrájené vepřové, drůbeží, králičí maso, které dochutíme čerstvě nasekanými nebo sušenými bylinkami dle chuti, nasekaným česnekem, solí a pepřem. K masu přidáme i trochu výpeku z masa (záleží na tučnosti).

  2. K ochucenému masu přisypeme vařenou (dušenou) rýži dle potřeby, dobře promícháme, případně dosolíme a opepříme.

  3. Do rýže s masem můžeme vmíchat i okapaný sterilovaný hrášek nebo kukuřici.

  4. Podáváme dle chuti s okurkovým nebo jiným zeleninovým salátem, kyselou okurkou, sterilovanou řepou, kompotem.

Komentáře k receptu Rýže s pečeným masem

Tématické fráze: rizoto s pečeným masem co s pečeným vepřovým masem rizoto s pecenym vepřovým masem ryze s masem rýže s vepřovým masem rýže s pečeným masem pečené vepřové maso s rýží rýže k pečenému masu top recepty rýže s vepřovým masem ryze smasem rizoto s pečeným masem vepřovým rizoto s pečeným vepřovím risoto smasem a se zeleninou rýže s masem recept pečené vepřové maso na cibuli s rýží maso s ryzi co s pečeným krůta tím masem co s pečeným krůtím masem rýže s masem a žampióny co s pečeným masem