Nutriční hodnoty (Houbová kolínka z trouby)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 177 kJ / 998 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,31 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,76 g |
| Tuky | 88,71 g |
| – nasycené | 43,91 g |
| – nenasycené | 43,74 g |
| –– mononenasycené | 36,43 g |
| –– polynenasycené | 7,31 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 25,92 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,69 g |
| Sůl | 4,10 g |
| Sacharidy | 21,73 g |
| – cukry | 8,06 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g čerstvých nakrájených hub (i více) | Hřib čerstvý | 300 g |
| 250 g 250 g suchých kolínek | ||
| 100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
| 50 g 50 g jemně nastrouhaného celeru | Celer bulva čerstvá | 50 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 1 1 rovná lžíce papriky (může být i uzená) | Paprika bílá čerstvá | |
| 2-2,5 hrnku 2-2,5 hrnku drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 562.5 ml |
| sádlo (podle tučnosti slaniny) | Sádlo vepřové | |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% |