Houbový paprikáš

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 40 minut 2 porce Houby 15 názorů

Suroviny

dostatek hub a to jaké kdo má rád(dala jsem zamražený mix)
1 červená paprika nebo kapie
1-2 rajčata oloupaná nebo sušená v oleji
plátek másla
1 větší cibule
200 ml smetany(31,nebo 33%)
trošku hrubé mouky -jak chcete hustý, může být i bez mouky
1 lžička mleté papriky
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do pánve si dáme máslo a na něm rychle osmahneme mletou papriku, přidáme cibulku nakrájenou najemno, ale jen chvíli, pak přidáme houby, osolíme a dusíme, podle potřeby doléváme vodou, pak papriky nakrájené na proužky a můžeme přidat oloupaná, nebo sušená rajčata.

  2. Když zelenina i houby změknou, přilejeme směs smetany s moukou a ještě chvilku povaříme.

Poznámka

Podávala jsem s těstovinami-mám to moc ráda.

Recept mám od p. ing.Miroslava Smotlachy. Tento recept jsem tu nenašla, což se divím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbový paprikáš

  • hela22 hela22

    Tady je obdobný recept
    Žampionový paprikáš na top receptech

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    magdalenka::-D:-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Alexiss: a čo ak je niekto šetrný? = šance na onkol. odd. (od 1 kl to bude už hořké?)

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    magdalenka:Taky jsem to tak pochopila,samo.Ale spálená paprika=hořká omáčka=nepoživatelný guláš končí v popelnici=žádná onkologie. :-!:-!:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • x.XXX.x x.XXX.x

    magdalenka: kdo by se taky na onkologické oddělení dostat chtěl, že :-))

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Alexiss: ak ide na olej ako prvá mletá paprika = spálená paprika - spálené potraviny - všeobecne rakovinotvorné...alik sa nechce dostať na onkol. odd.

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Houbový guláš (paprikáš) je bezva, nejraději mám z václavek, stejně se musí delší dobu povařit. Dala bych sice vždycky nejdříve cibuli a potom papriku, ale komentář od Alíka mi také není jasný. :-O:-p

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Alík: Nevím, co se Vám zrovna na tomto nezdá :-(

    Bibinko, tento receptík :yes:, mám ráda tyto pokrmy ;-)+

    Odpovědět

  • peppi peppi(neregistrovaný)

    Alík: a ty v blázinci:-//

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    +bodík je jasný mňam

    Odpovědět

  • Alík Alík(neregistrovaný)

    vypadá to hezky, recept jsem přestal číst ve chvíli, když se jako první přidala na pánev sušená paprika :-) to mi stačilo a pozdravujute na onkologii :yes:

    Odpovědět

  • Vanda Vanda(neregistrovaná)

    Asi dobrý,ale jinak,nic moc:-//

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    jarda Kadic:Jaroušku, já ho taky znala;-), ale ve spolku jsem nebyla a už ani nebudu;-)

    Petr:Petře, když se houby udusí, tak nikdy nevypadají jako misshouby, to je jasný a někdy mohou být i nevábné;-)ovšem ta chuť je nenahraditelná:yes:

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Pana Smotlachu jsem znal osobně, mám i jeho Houbarskou kuchařku,a jsem členem ČMS, které byl až do své smrti předsedou:yes:

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Nezlobte se na mě, ale tohle vypadá jako by to už někdo měl v žaludku:-/

    Odpovědět

Tématické fráze: houbový paprikáš spálená omáčka houbový gulaš s paprikou recept na paprikáš paprikas houbovy paprikas houbovy paprikáš z hub hobovy paprikac houbový guláš z václavek houby na paprice s knedliky spálená cibule v guláši houbový paprykáš houbový paprykáš hořká paprika houbovi paprikas paprikáš houbovým paprikáš houbový guláš na paprice houby s paprikou a cibuli recept na houbovy paprikas

Zapomněl/a jsem heslo