Nutriční hodnoty (Omáčky F, H, CH (falešná svíčková, francouzská houbovka, hanácká švestková, hořčicová, chlebová))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 953 kJ / 2 618 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,00 g |
| Tuky | 163,05 g |
| – nasycené | 76,37 g |
| – nenasycené | 82,24 g |
| –– mononenasycené | 64,97 g |
| –– polynenasycené | 17,27 g |
| ––– omega 3 | 3,01 g |
| Vláknina | 77,66 g |
| Cholesterol | 275 mg |
| Sodík | 2,62 g |
| Sůl | 6,03 g |
| Sacharidy | 207,06 g |
| – cukry | 77,78 g |
| ––– laktóza | 4,44 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 středně velký celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 2-3 2-3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 8 zrnek 8 zrnek nového koření | Nové koření | |
| 8 zrnek 8 zrnek celého pepře | Pepř černý | |
| kousek kousek špeku | Špek | |
| mléko nebo smetana | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| rostlinný tuk nebo máslo | Margarín | |
| 2 lžíce 2 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 22 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 250 g 250 g hub | Hřib čerstvý | 250 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 40 g 40 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 40 g |
| 1 dl 1 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1/2 l 1/2 l hovězího vývaru | Vývar hovězí | 500 ml |
| 2-3 lístky 2-3 lístky estragonu | Estragon sušený | |
| 3 lžíce 3 lžíce švestkových povidel | Povidla | 69 g |
| hrst hrst sušených švestek | Švestky sušené | |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| sůl | Sůl mořská | |
| asi 5 lžic 5 lžic hořčice (podle chuti) | Hořčice plnotučná | 75 g |
| kelímek kelímek smetany | Smetana kravská sladká 12% | |
| 60 g 60 g bešamelu | ||
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté červené papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 50 g 50 g tvrdých chlebových kůrek (nepřipálených) | ||
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| vývar | Vývar hovězí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| mletý zázvor | Zázvor sušený mletý |