Nutriční hodnoty (Domácí slanina bez uzení podle slovenského redaktora Milana Gigela)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 854 kJ / 4 267 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 145,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 145,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,30 g |
| Tuky | 297,00 g |
| – nasycené | 77,30 g |
| – nenasycené | 156,50 g |
| –– mononenasycené | 127,70 g |
| –– polynenasycené | 28,80 g |
| ––– omega 3 | 1,30 g |
| Vláknina | 1,50 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 100,60 g |
| Sůl | 251,00 g |
| Sacharidy | 252,50 g |
| – cukry | 250,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg bůčku | Vepřový bok | 1000 g |
| 250 g 250 g mořské soli | Sůl mořská | 250 g |
| 250 g 250 g cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 5 g 5 g mletého pepře | Pepř černý mletý | 5 g |