Nutriční hodnoty (Podzimní moučník s vůní perníku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 21 191 kJ / 5 065 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 50,42 g |
Tuky | 202,14 g |
– nasycené | 22,01 g |
– nenasycené | 158,76 g |
–– mononenasycené | 110,00 g |
–– polynenasycené | 48,76 g |
––– omega 3 | 13,14 g |
Vláknina | 62,50 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 1,06 g |
Sůl | 3,01 g |
Sacharidy | 665,50 g |
– cukry | 320,85 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
200 g 200 g cukru krupice (nebo 150 g třtinového) | Cukr bílý | 200 g |
1 lžíce 1 lžíce vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 25 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
200 g 200 g špaldové celozrnné mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 200 g |
250 ml 250 ml hrubě sekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
150 ml 150 ml oleje | Olej řepkový | 150 ml |
2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
1 lžička 1 lžička medového perníku (koření Kotanyi) | Perník | |
3 3 střední jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
3 3 střední hrušky | Hruška čerstvá | 390 g |
máslo na vytření plechu | Máslo kravské |