Nutriční hodnoty (Podzimní moučník s vůní perníku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 21 191 kJ / 5 065 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,42 g |
| Tuky | 202,14 g |
| – nasycené | 22,01 g |
| – nenasycené | 158,76 g |
| –– mononenasycené | 110,00 g |
| –– polynenasycené | 48,76 g |
| ––– omega 3 | 13,14 g |
| Vláknina | 62,50 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 1,06 g |
| Sůl | 3,01 g |
| Sacharidy | 665,50 g |
| – cukry | 320,85 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 200 g 200 g cukru krupice (nebo 150 g třtinového) | Cukr bílý | 200 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 25 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
| 200 g 200 g špaldové celozrnné mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 200 g |
| 250 ml 250 ml hrubě sekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | |
| 150 ml 150 ml oleje | Olej řepkový | 150 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička medového perníku (koření Kotanyi) | Perník | |
| 3 3 střední jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 3 3 střední hrušky | Hruška čerstvá | 390 g |
| máslo na vytření plechu | Máslo kravské |