Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kmínová polévka habunda)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 10

Energie3 925 kJ /
938 kcal
Bílkoviny40,82 g
– z toho živočišné bílkoviny35,32 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,50 g
Tuky63,14 g
– nasycené21,98 g
– nenasycené31,70 g
–– mononenasycené25,15 g
–– polynenasycené6,55 g
––– omega 30,16 g
Vláknina11,90 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 423 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy45,70 g
– cukry2,00 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
2 l 2 l vřelé vody Voda 2000 ml
2 lžíce 2 lžíce sádla Sádlo vepřové 30 g
2 PL 2 PL kmínu (celého nebo lze 1 lžíce celého a 1 lžíce mletého) Kmín 30 g
střední cibule nakrájená na kostky Cibule čerstvá
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
4 4 vejce (rozšlehaná v misce) Vejce slepičí 280 g
2-3 2-3 masoxy Bujón hovězí
4 4 větší brambory Brambor zimní 200 g
hladká mouka na jíšku (dle množství cibule a sádla) Mouka pšeničná hladká
Podravka (dle chuti) Kořenící směs sypká

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.