Nutriční hodnoty (Kmínová polévka habunda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 3 925 kJ / 938 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,32 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,50 g |
| Tuky | 63,14 g |
| – nasycené | 21,98 g |
| – nenasycené | 31,70 g |
| –– mononenasycené | 25,15 g |
| –– polynenasycené | 6,55 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 11,90 g |
| Cholesterol | 1,06 g |
| Sodík | 423 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 45,70 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 l 2 l vřelé vody | Voda | 2000 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 2 PL 2 PL kmínu (celého nebo lze 1 lžíce celého a 1 lžíce mletého) | Kmín | 30 g |
| střední cibule nakrájená na kostky | Cibule čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 4 4 vejce (rozšlehaná v misce) | Vejce slepičí | 280 g |
| 2-3 2-3 masoxy | Bujón hovězí | |
| 4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
| hladká mouka na jíšku (dle množství cibule a sádla) | Mouka pšeničná hladká | |
| Podravka (dle chuti) | Kořenící směs sypká |