Nutriční hodnoty (Kmínová polévka habunda)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
Energie | 3 925 kJ / 938 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 35,32 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,50 g |
Tuky | 63,14 g |
– nasycené | 21,98 g |
– nenasycené | 31,70 g |
–– mononenasycené | 25,15 g |
–– polynenasycené | 6,55 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 11,90 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 423 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 45,70 g |
– cukry | 2,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 l 2 l vřelé vody | Voda | 2000 ml |
2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
2 PL 2 PL kmínu (celého nebo lze 1 lžíce celého a 1 lžíce mletého) | Kmín | 30 g |
střední cibule nakrájená na kostky | Cibule čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
4 4 vejce (rozšlehaná v misce) | Vejce slepičí | 280 g |
2-3 2-3 masoxy | Bujón hovězí | |
4 4 větší brambory | Brambor zimní | 200 g |
hladká mouka na jíšku (dle množství cibule a sádla) | Mouka pšeničná hladká | |
Podravka (dle chuti) | Kořenící směs sypká |