Nutriční hodnoty (Voňavý koláč s hruškami a pudinkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 100 kJ / 5 282 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 102,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,63 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,09 g |
| Tuky | 199,47 g |
| – nasycené | 121,08 g |
| – nenasycené | 71,49 g |
| –– mononenasycené | 60,07 g |
| –– polynenasycené | 11,42 g |
| ––– omega 3 | 1,48 g |
| Vláknina | 40,07 g |
| Cholesterol | 787 mg |
| Sodík | 609 mg |
| Sůl | 2,07 g |
| Sacharidy | 748,97 g |
| – cukry | 373,03 g |
| ––– laktóza | 54,28 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 5 lžic 5 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 75 ml |
| 200 g 200 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 200 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička strouhané citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 750 g 750 g hrušek | Hruška čerstvá | 750 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého hřebíčku | Hřebíček | 2.5 g |
| 300 ml 300 ml vody | Voda | 300 ml |
| 1 l 1 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
| 3 3 pudinky v prášku (s vanilkovou nebo karamelovou příchutí) | Puding v prášku | |
| 5 lžic 5 lžic cukru | Cukr bílý | 125 g |