Nutriční hodnoty (Jelení guláš babičky Aničky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 6 821 kJ / 1 630 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 140,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 137,85 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,46 g |
Tuky | 88,59 g |
– nasycené | 40,46 g |
– nenasycené | 43,31 g |
–– mononenasycené | 33,06 g |
–– polynenasycené | 10,26 g |
––– omega 3 | 0,14 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 403 mg |
Sodík | 2,97 g |
Sůl | 6,90 g |
Sacharidy | 26,75 g |
– cukry | 9,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g masa ze zvěřiny (jelení, srnčí, divočák apod.) | Vepřová kýta | 500 g |
2 2 středně velké cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
50 g 50 g špeku | Špek | 50 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
2-3 dl 2-3 dl červeného vína | Víno červené suché | 250 ml |
pepř a sůl | Pepř černý | |
majoránka | Majoránka sušená | |
sladká paprika | Paprika červená sušená | |
rajčatový protlak nebo šťáva | Protlak rajčatový | |
kousek kousek polévkové kostky | ||
granulovaná hotová jíška | Jíška máslová | |
1 nožička 1 nožička dobré klobásy debrecínského typu | Klobása | 220 g |
celý pepř, nové koření a bobkový list | Bobkový list sušený | |