Nutriční hodnoty (Polévka z masa a rajčat)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 654 kJ / 634 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,06 g |
| Tuky | 23,48 g |
| – nasycené | 11,54 g |
| – nenasycené | 8,89 g |
| –– mononenasycené | 7,32 g |
| –– polynenasycené | 1,57 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 4,65 g |
| Cholesterol | 145 mg |
| Sodík | 365 mg |
| Sůl | 0,83 g |
| Sacharidy | 41,68 g |
| – cukry | 16,89 g |
| ––– laktóza | 4,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/4 kg 1/4 kg vepřového masa | Vepřová kýta | 250 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 1/2 konzervy 1/2 konzervy loupaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 212.5 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky masoxu | Bujón hovězí | 5 g |
| 1/2 kelímku 1/2 kelímku smetany | Smetana kravská sladká 12% | 125 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý |