Nutriční hodnoty (Celerové karbanátky s mrkví a Nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 460 kJ / 1 066 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,32 g |
| Tuky | 44,26 g |
| – nasycené | 17,12 g |
| – nenasycené | 20,50 g |
| –– mononenasycené | 14,90 g |
| –– polynenasycené | 5,61 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 35,81 g |
| Cholesterol | 736 mg |
| Sodík | 928 mg |
| Sůl | 1,94 g |
| Sacharidy | 105,09 g |
| – cukry | 20,01 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 350 g 350 g oloupaného celeru | Celer bulva čerstvá | 350 g |
| 200 g 200 g oloupané mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 150 g 150 g nastrouhané Nivy, nebo jiného tučného sýra | ||
| 80 g 80 g ovesných vloček | Vločky ovesné | 80 g |
| 30 g 30 g strouhanky | Strouhanka pšeničná | 30 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 lžíce 1 lžíce nařezané pažitky | Pažitka čerstvá | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 2 bílky | Vaječný bílek | 66 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná |