

Jednoduchá rychlá kuřecí "čína"
Suroviny 4-6 podle hladu a strávníků
- 4 ks Kuřecí prsní řízky
- 1 celý porek
- cibule
- 4 čerstvá větší rajčata
- koření Adžika
- grilovací koření
- houbové koření
- 7 celých pepřů
- sušený zázvor
- kari (vše odhadem asi po 1 lžičce)
- olej na smažení
- bramborový škrob
- sojová omáčka (eventuelně 1/2 knorr kuřecí bujon)
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky, v misce si namícháme koření...podle toho co kdo má rád a co chuťově preferuje. V této disciplíně se dá hodně experimentovat. Obalíme ve směsi koření nakrájené maso, posypeme škrobem a do rozpálené pánve...nejlépe Woku, s olejem dáme maso osmažit až se vytvoří kůrčička na masíčku.
Mezitím si spaříme rajčata a oloupeme, nakrájíme na kostičky a také si nakrájíme pórek, i cibuli na půlkolečka.
Maso si z pánve odstraníme a olej slijeme. Do té samé pánve dáme zpět maso, přidáme pórek a cibuli, přihodíme rajčata a dusíme. pokud je to příliš suché, přidáme v trošce vody rozmíchaný kousek kuřecího bujonu a podlijeme směs . Dochutíme sojovkou a stáhneme s ohně.
Podáváme s hranolky, rýží, bramborem vařeným...prostě s tím, co máme nejraději.
Poznámka od kuchařky
V této době, kdy rostou čerstvé houby, bych si dovedla představit tento recept oživit i pravými houbami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jednoduchá rychlá kuřecí "čína"
-
jo jo taky bych nepohrdla
no prostě mňam a jak píšeš i mě tam pokaždé spadne něco jiného a vždy je to bašta a hlavně rychlovka
-
děkují všem za milé komentáře -všechno co je takový ven mišmaš ve woku doma nazýváme čína -a taky je to pokaždé trošku jiné -
nikdy se netrefím do stejné chuti a votom to je
-
No vypadá to nádherně.. hned bych si dala.
-
Bibinka: Bibi to je jasné ne? Každá správná kuchařka si poradí
-
Ivusa: Ivuš, taky dost často improvizuju podobnou čínu po česku a většinou je to dobrý
Máš to pěkný a ode mne 3.bod
-
rebeka: Já jsem si to četla
a Blesku nevěř, někdy ani černé či barevné na bílém není pravda
Na tebe a zlobit
kdepak
-
Iness:
když já jsem takový chudák.. bezhřibový
tak se na mě nezlob
ale za to může Ivča.. kukni na poznámku
a pak ještě ten Blesk
-
rebeka: Já ti snad nějaké ty houby pošlu, už se na to nemůžu dívat
.
Ivi pěkný recept, to by chutnalo dětem....ostatně všechno ke všemu jsou hranolky
Máš ode mě +1
-
já taky vždycky koukám o vše se v těchto nejpravdivějších novinách dozvím....my tomuto druhu čtiva říkáme BOBKOVÉ LISTY.Ale jak se říká ....co je psáno ,to je dáno
-
Ivusa: v Blesku pravíš
tak to musí být beton pravda
houby a né houby -
Rebi tady taky nic ,ale píšou v "blesku",že se to všude houbami jen hemží....tak nevím.V lese jsem byla dvakrát a nic...u nás je moc sucho.Tak snad na podzim bude lépe s úrodou houbiček.
-
vypadá to hezky a šťavnatě
ta tvoje poznámka je zde zcela mimo mísu.. tady ani prašivkaje hrozné sucho