Plněné papriky pečené

Hella Kuchařka:

Mleté maso 11 názorů

Plněné papriky pečené
512
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Suroviny

3 vetší papriky
500 g mletého masa (vepřové + hovězí, nebo drůbeží sekaná)
3 cibule
1 vejce
majoránka
sůl
pepř
1 smetana
50 g anglické slaniny nebo špeku
olej
mletá paprika na posypání smetany
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Papriky rozřízneme napůl, vybereme jadřinec a naplníme mletým masem, který jsme ochutili solí, pepřem, majoránkou, přidáme 1 drobně pokrájenou cibulí a vejce.

  2. V zapékací misce osmahneme na proužky pokrájenou slaninu a 2 cibule, narovnáme na to plněné papriky, zalejeme smetanou a trochu opaprikujeme.

  3. Pečeme v troubě na 180 °C asi půl hodiny. Podáváme s bramborem, poléváme výpekem.

Poznámka

Tady jsem použila zakysanou smetanu. Pokud použijete 12%, budete mít více šťávy, pokud použijete šlehačku, je tučnější a vydusí se na máslo (určeno těm, co se nemusí krotit). Je také velmi dobré do pekáče naskládat vedle paprik i na čtvrtky pokrájené syrové brambory a péci dohromady.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Plněné papriky pečené

  • jajuna jajuna

    Děkuji za recept, už jsem dělala vícekrát, je to moc dobré. :-p:yes:

    Odpovědět

  • Jaja Jaja(neregistrovaná)

    Super recept, moc nám všem chutnalo. Děkuji:-K

    Odpovědět

  • Renina Renina(neregistrovaná)

    Hmm tak zítra to udelÁM k obědu :-p..

    Odpovědět

  • magistero magistero(neregistrovaný)

    Stejné jako tady hlavní recept,jen to máme ještě s postrouhaným sýrem pečeným souběžně.:-p

    Odpovědět

  • toni toni(neregistrovaný)

    nechte toho

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    hmmmm tak to vypadá na dobrůtku:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jaaja Jaaja

    Včera jsme měli na oběd, máme je moc rádi, jen s tím rozdílem, že do masa nedávám majoránku a ještě je v pekáči zasypu oloupanými rajčaty nakrájenými na malé kousky. Když opékám cibuli se slaninou a špekem, ke konci přihodím tak 3 stroužky česneku nakrájeného na plátky a jinak stejně se šlehačkou. Jsou výborné v těchto teplejších dnech. Přidávám foto a bod :yes::-)

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Já taky nikdy papriky nepůlila, ale tohle je mnohem rychlejší a pustí to víc šťávy. Ta rozpečená cibule s anglickou a smetanou a šťávou z paprik a masa....

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já sice papriky nepůlím, dávám prakticky to samé dovnitř. Musím se krotit, takže zakysanku:-Da i peču s bramborem, jak píše Hella - ale jak doplňuje Gabina, není marné :-p:-p.Ale je to :-p:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Zase, aspoň tedy pro mne, něco nového:-O Papriky se smetanou jsem ještě nedělala, ale určitě zkusím!:yes:

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Já dělám tady pečené plněné papriky, ale do pekáčku přidám k cibuli ještě nakrájenou papriku, plátky česneku a rajčat a podleju trochu vodou.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo