Nutriční hodnoty (Pizza se špenátem a vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 761 kJ / 3 289 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 80,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 76,44 g |
Tuky | 148,27 g |
– nasycené | 51,04 g |
– nenasycené | 89,77 g |
–– mononenasycené | 62,81 g |
–– polynenasycené | 26,95 g |
––– omega 3 | 6,51 g |
Vláknina | 34,30 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 3,43 g |
Sůl | 9,00 g |
Sacharidy | 393,18 g |
– cukry | 39,56 g |
––– laktóza | 5,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
1 kl 1 kl soli | Sůl mořská | 8 g |
1 kostka 1 kostka droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
1/2 kl 1/2 kl cukru | Cukr bílý | 2.5 g |
250 ml 250 ml teplé vody | Voda | 250 ml |
4 PL 4 PL oleje | Olej řepkový | 44 ml |
400 g 400 g mrazeného špenátu (lepší je listový, já měla jen protlak) | Špenát mražený | 400 g |
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
200 ml 200 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 200 ml |
sůl, pepř | Pepř černý | |
anglická slanina (nemusí být) | Anglická slanina | |
na každou pizzu 1 syrové vejce | Vejce slepičí | |
tvrdý sýr na strouhání (já měla Krolewski) | Sýr kravský tvrdý 30% |