Nutriční hodnoty (Pizza se špenátem a vejcem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 761 kJ / 3 289 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 80,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 76,44 g |
| Tuky | 148,27 g |
| – nasycené | 51,04 g |
| – nenasycené | 89,77 g |
| –– mononenasycené | 62,81 g |
| –– polynenasycené | 26,95 g |
| ––– omega 3 | 6,51 g |
| Vláknina | 34,30 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 3,43 g |
| Sůl | 9,00 g |
| Sacharidy | 393,18 g |
| – cukry | 39,56 g |
| ––– laktóza | 5,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 kl 1 kl soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 kostka 1 kostka droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 1/2 kl 1/2 kl cukru | Cukr bílý | 2.5 g |
| 250 ml 250 ml teplé vody | Voda | 250 ml |
| 4 PL 4 PL oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 400 g 400 g mrazeného špenátu (lepší je listový, já měla jen protlak) | Špenát mražený | 400 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 200 ml 200 ml šlehačky | Šlehačka 35% | 200 ml |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| anglická slanina (nemusí být) | Anglická slanina | |
| na každou pizzu 1 syrové vejce | Vejce slepičí | |
| tvrdý sýr na strouhání (já měla Krolewski) | Sýr kravský tvrdý 30% |