Nutriční hodnoty (Dušičky a kosti)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 594 kJ / 2 771 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 56,90 g |
| Tuky | 85,02 g |
| – nasycené | 37,10 g |
| – nenasycené | 43,18 g |
| –– mononenasycené | 31,65 g |
| –– polynenasycené | 11,53 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 16,28 g |
| Cholesterol | 322 mg |
| Sodík | 512 mg |
| Sůl | 1,21 g |
| Sacharidy | 426,34 g |
| – cukry | 79,32 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 190-200 g 190-200 g vody | Voda | 195 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 60 g 60 g cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 70 g 70 g změklého sádla | Sádlo vepřové | 70 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 15-17 g 15-17 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 16 g |
| strouhaná citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
| vejce na potření | Vejce slepičí | |
| celý mák na posypání | Mák modrý |