Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Omáčky Š)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 762 kJ /
2 811 kcal
Bílkoviny39,29 g
– z toho živočišné bílkoviny23,39 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,90 g
Tuky185,35 g
– nasycené112,39 g
– nenasycené67,48 g
–– mononenasycené57,36 g
–– polynenasycené10,12 g
––– omega 31,44 g
Vláknina27,40 g
Cholesterol 526 mg
Sodík 639 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy203,01 g
– cukry121,01 g
––– laktóza16,61 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
20 g 20 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
špetka špetka šafránu Šafrán sušený
sůl Sůl mořská
stopečka bílého vína Víno bílé suché
2 dl 2 dl smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 200 ml
kadeřavá petržel na zdobení Petržel kořenová čerstvá
40 g 40 g sádla Sádlo vepřové 40 g
60 g 60 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 60 g
voda (vývar) Voda
sůl Sůl mořská
4 hrsti 4 hrsti zahradního nebo polního šťovíku
cukr Cukr bílý
2 dl 2 dl smetany Smetana kravská sladká 12% 200 ml
2,5 dl 2,5 dl bešamelové omáčky
50 g 50 g vařené šunky Šunka vepřová vařená 50 g
20 g 20 g másla Máslo kravské 20 g
0,5 dl 0,5 dl mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 50 ml
pepř a sůl Pepř černý
hrst hrst brusinek Brusinky zavařené
1/2 l 1/2 l vody Voda 500 ml
trochu trochu mouky a másla na jíšku Mouka pšeničná hladká
špetka špetka soli, cukru a pepře Pepř černý
citrónová šťáva Šťáva z citrónu
200 g 200 g sušených švestek Švestky sušené 200 g
maizena Škrob kukuřičný
sůl a pepř Pepř černý
1 dl 1 dl červeného vína Víno červené suché 100 ml
oloupané nasekané mandle a rozinky Mandle loupané
1 panák 1 panák moravské slivovice Slivovice 20 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.