Nutriční hodnoty (Omáčky Š)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 762 kJ / 2 811 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,29 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,39 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,90 g |
| Tuky | 185,35 g |
| – nasycené | 112,39 g |
| – nenasycené | 67,48 g |
| –– mononenasycené | 57,36 g |
| –– polynenasycené | 10,12 g |
| ––– omega 3 | 1,44 g |
| Vláknina | 27,40 g |
| Cholesterol | 526 mg |
| Sodík | 639 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 203,01 g |
| – cukry | 121,01 g |
| ––– laktóza | 16,61 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 20 g 20 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| špetka špetka šafránu | Šafrán sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| stopečka bílého vína | Víno bílé suché | |
| 2 dl 2 dl smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| kadeřavá petržel na zdobení | Petržel kořenová čerstvá | |
| 40 g 40 g sádla | Sádlo vepřové | 40 g |
| 60 g 60 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 60 g |
| voda (vývar) | Voda | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 4 hrsti 4 hrsti zahradního nebo polního šťovíku | ||
| cukr | Cukr bílý | |
| 2 dl 2 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 2,5 dl 2,5 dl bešamelové omáčky | ||
| 50 g 50 g vařené šunky | Šunka vepřová vařená | 50 g |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 0,5 dl 0,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| pepř a sůl | Pepř černý | |
| hrst hrst brusinek | Brusinky zavařené | |
| 1/2 l 1/2 l vody | Voda | 500 ml |
| trochu trochu mouky a másla na jíšku | Jíška máslová | |
| špetka špetka soli, cukru a pepře | Pepř černý | |
| citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 200 g 200 g sušených švestek | Švestky sušené | 200 g |
| maizena | Škrob kukuřičný | |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| 1 dl 1 dl červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
| oloupané nasekané mandle a rozinky | Mandle loupané | |
| 1 panák 1 panák moravské slivovice | Slivovice | 20 ml |