Nutriční hodnoty (Svíčková omáčka z trouby)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 14 717 kJ / 3 517 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 202,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 184,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,11 g |
| Tuky | 262,97 g |
| – nasycené | 146,56 g |
| – nenasycené | 112,09 g |
| –– mononenasycené | 97,94 g |
| –– polynenasycené | 14,15 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 56,45 g |
| Cholesterol | 864 mg |
| Sodík | 15,86 g |
| Sůl | 39,22 g |
| Sacharidy | 59,01 g |
| – cukry | 36,13 g |
| ––– laktóza | 1,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 8 větších mrkví | Mrkev čerstvá | 400 g |
| 1,5 kusu 1,5 kusu celeru (většího) | Celer bulva čerstvá | 810 g |
| 2 2 cibule (větší) | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 petržel (velká) | Petržel kořenová čerstvá | |
| 4 listu 4 listu 4 bobkové listu | ||
| 4 kuliček 4 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce soli | Sůl mořská | 30 g |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 800 g 800 g hovězího masa | Hovězí kýta | 800 g |
| 150 g 150 g špeku | Špek | 150 g |
| 1 1 smetana na vaření (nebo mléko) | Smetana kravská sladká 12% |