Nutriční hodnoty (Švestkáčová povidlovka s bramborovými noky podle Josefa Náhlovského)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 435 kJ / 1 060 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,50 g |
| Tuky | 13,06 g |
| – nasycené | 4,82 g |
| – nenasycené | 6,10 g |
| –– mononenasycené | 4,05 g |
| –– polynenasycené | 2,05 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 26,00 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 234 mg |
| Sůl | 0,46 g |
| Sacharidy | 193,95 g |
| – cukry | 117,25 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 1 1 vajíčko | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 200-300 g 200-300 g švestkových povidel | Povidla | 250 g |
| 1/4 l 1/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| cukr + med | Cukr bílý | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| strouhaná čokoláda | Čokoláda mléčná 30% | |
| oříšky | Lískový ořech | |
| šlehačka | Šlehačka 35% |