Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Musaka - zakladní recept)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 056 kJ /
2 881 kcal
Bílkoviny154,07 g
– z toho živočišné bílkoviny117,94 g
– z toho rostlinné bílkoviny36,13 g
Tuky104,92 g
– nasycené34,01 g
– nenasycené57,21 g
–– mononenasycené44,84 g
–– polynenasycené12,38 g
––– omega 30,64 g
Vláknina41,56 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 874 mg
Sůl1,68 g
Sacharidy309,45 g
– cukry39,25 g
––– laktóza17,15 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1,5 - 2 kg 1,5 - 2 kg brambor Brambor zimní 1750 g
2 2 střední cibule, sezónně můžeme i pórek Pórek čerstvý
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
500 g 500 g mletého masa ../v rcp použity již ochucené bulharské kebabčeta - ¨čevabčiči¨/.. Vepřový ořez 500 g
1 PL 1 PL červené papriky Paprika červená čerstvá 10 g
1 PL 1 PL čubrici Čubrica
pepř Pepř černý
majoránka - jen lehce na přání ../v originálu se nepoužívá/.. Majoránka sušená
3 3 vajíčka Vejce slepičí 210 g
350 ml 350 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 350 ml
1 1 větší PL mouky Mouka pšeničná hladká
sůl dle potřeby Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.