Nutriční hodnoty (Musaka - zakladní recept)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 056 kJ / 2 881 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 117,94 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 36,13 g |
Tuky | 104,92 g |
– nasycené | 34,01 g |
– nenasycené | 57,21 g |
–– mononenasycené | 44,84 g |
–– polynenasycené | 12,38 g |
––– omega 3 | 0,64 g |
Vláknina | 41,56 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 874 mg |
Sůl | 1,68 g |
Sacharidy | 309,45 g |
– cukry | 39,25 g |
––– laktóza | 17,15 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 - 2 kg 1,5 - 2 kg brambor | Brambor zimní | 1750 g |
2 2 střední cibule, sezónně můžeme i pórek | Pórek čerstvý | |
2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
500 g 500 g mletého masa ../v rcp použity již ochucené bulharské kebabčeta - ¨čevabčiči¨/.. | Vepřový ořez | 500 g |
1 PL 1 PL červené papriky | Paprika červená čerstvá | 10 g |
1 PL 1 PL čubrici | Čubrica | |
pepř | Pepř černý | |
majoránka - jen lehce na přání ../v originálu se nepoužívá/.. | Majoránka sušená | |
3 3 vajíčka | Vejce slepičí | 210 g |
350 ml 350 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
1 1 větší PL mouky | Mouka pšeničná hladká | |
sůl dle potřeby | Sůl mořská |