Jablíčková rychlovka

Charlize Kuchařka:

Moučníky , Nepečené a mražené, Řezy s ovocem, bublaniny 52 názorů

573

Suroviny

1 kg jablek
6 dl vody
15 dg cukru
2 sáčky /80g/ vanilkového pudinku od Oetkera
1/2 lžičky skořice
2 lžíce rumu
šťáva z citronu
2 balení hranatých sušenek BEBE
2 šlehačky
kakao na posypání nebo nastrouhaná čokoláda
Recept si zatím oblíbilo 73 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Opraná,oloupaná a nastrouhaná jablíčka dáme svařit s vodou asi na 5 minut, aby trochu změkla. Pudinky smícháme s 12 lžícemi vody a přidáme do jablíček, přidáme skořici, rum a šťávu z citronu. Mícháme a povaříme do zhoustnutí.

  2. Na malý plech naskládáme řadu sušenek, na ní dáme ještě teplou směs jablíček, dáme další vrstvu sušenek a zase vrstvu jablíček a nakonec řadu sušenek. Záleží na velikosti plechu. Lehce polijeme rumem a potřeme ušlehanou šlehačkou, posypeme kakaem nebo nastrouhanou čokoládou.

  3. Dáme vychladit do lednice, nejlépe pár hodin.

Poznámka

Kdo nechce přidat rum do jablíček může přidat meruňkovou marmeládu pro lepší chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 766 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablíčková rychlovka

  • Ivana K. Ivana K.

    Opravdu vyborna...jen jsem trochu ubrala na cukru a misto 2 slehacek navrch jsem smichala jednu slehacku a jednu zakysanou smetanu a bylo to super :yes:

    Odpovědět

  • Evina Evina(neregistrovaná)

    Opravdu velice moc dobrý recept. U nás máme rádi jablíčka, tak není co řešit. Děkuji moc. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Zacatecnice Ivka Zacatecnice Ivka

    Právě se mi chladí v ledničce. Ujídala jsem sušenky,vylizovala z hrnce zbytek jablek z pudinkem a nakonec jsem se zaplácla šlehačkou protože mi zbyla...a už se nemůžu dočkat až se to pořádně vychladí <3:-)

    Odpovědět

  • Bóďa Bóďa(neregistrovaná)

    Dělala jsem tento zákusek o víkendu a za mně 1*:-*

    Odpovědět

  • Vladimír Vladimír(neregistrovaný)

    Chytrolína: Chytrolínko nejlepší je jablíčka nastrouhat,smíchat s pudinky a cukrem,dát na sušenky=ono se to nádherně upeče i tak nádherně:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • sara12 sara12(neregistrovaný)

    Určitě vyzkouším,vypadá luxusně :yes:

    Odpovědět

  • M.Medkova M.Medkova

    Ráda by jsem byla kdyby ste mi tak jako do nedávna posílali na email aktuelní recepty na vaření.Poradte prosím kam mám tento požadavek napsat:Email:mmmed@seznam.cz

    Odpovědět

  • Kaja Kaja(neregistrovaná)

    robila som, je výborný:yes:

    Odpovědět

  • Chytrolína Chytrolína(neregistrovaná)

    Pudink (jakýkoliv) nejde s jablečným pyré vůbec dohromady. Proto jej nahrazuji dortovým želé. Nejen já, ale všichni konzumenti zatím kladně hodnotili a pudink následně zavrhli.

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Jablečňák je výborný moučník, jen bych ho nenazvala rychlovkou. Ta doba, než okrájím 1 kg jablek.... A pak ještě nechat alespoň půl dne odležet.

    Odpovědět

  • Jarmila Jarmila(neregistrovaná)

    Je to vynikající rychlovka,dávám za jedna, až na ten pudink, rozhodně dávám český pudink, Oetkera nemohu ani cítit.:-p

    Odpovědět

  • Baška-Babuľka Baška-Babuľka(neregistrovaná)

    Folleta:Tých 15 Dg cukru som dala hneď na začiatku do jabĺčiek s vodou a podusila....proste je v tej celej zmesi, keď sa tam pridajú aj pudingy, rum, škorica........

    Odpovědět

  • Folleta Folleta(neregistrovaná)

    vypada to bajecne, jen se chci zeptat jaky a kam se dava cukr :)
    diky

    Odpovědět

  • Blanka Blanka(neregistrovaná)

    Recept vypadá lákavě...určitě vyzkouším... Nezkoušeli jste někdo nahradit jablka hruškami? :-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Alalka: píše se "povaříme do zhoustnutí" - takže určitě normální pudink;-)

    Odpovědět

1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo