Jablíčková rychlovka

Charlize Kuchařka:

Moučníky , Nepečené a mražené, Řezy s ovocem, bublaniny 47 názorů

536
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Suroviny

1 kg jablek
Nyní v akci
6 dl vody
15 dg cukru
2 sáčky /80g/ vanilkového pudinku od Oetkera
1/2 lžičky skořice
2 lžíce rumu
šťáva z citronu
2 balení hranatých sušenek BEBE
2 šlehačky
kakao na posypání nebo nastrouhaná čokoláda
Recept si zatím oblíbilo 36 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Opraná,oloupaná a nastrouhaná jablíčka dáme svařit s vodou asi na 5 minut, aby trochu změkla. Pudinky smícháme s 12 lžícemi vody a přidáme do jablíček, přidáme skořici, rum a šťávu z citronu. Mícháme a povaříme do zhoustnutí.

  2. Na malý plech naskládáme řadu sušenek, na ní dáme ještě teplou směs jablíček, dáme další vrstvu sušenek a zase vrstvu jablíček a nakonec řadu sušenek. Záleží na velikosti plechu. Lehce polijeme rumem a potřeme ušlehanou šlehačkou, posypeme kakaem nebo nastrouhanou čokoládou.

  3. Dáme vychladit do lednice, nejlépe pár hodin.

Poznámka

Kdo nechce přidat rum do jablíček může přidat meruňkovou marmeládu pro lepší chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 983 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablíčková rychlovka

  • sara12 sara12

    Určitě vyzkouším,vypadá luxusně :yes:

    Odpovědět

  • M.Medkova M.Medkova

    Ráda by jsem byla kdyby ste mi tak jako do nedávna posílali na email aktuelní recepty na vaření.Poradte prosím kam mám tento požadavek napsat:Email:mmmed@seznam.cz

    Odpovědět

  • Kaja Kaja

    robila som, je výborný:yes:

    Odpovědět

  • Chytrolína Chytrolína

    Pudink (jakýkoliv) nejde s jablečným pyré vůbec dohromady. Proto jej nahrazuji dortovým želé. Nejen já, ale všichni konzumenti zatím kladně hodnotili a pudink následně zavrhli.

    Odpovědět

  • Jana Jana

    Jablečňák je výborný moučník, jen bych ho nenazvala rychlovkou. Ta doba, než okrájím 1 kg jablek.... A pak ještě nechat alespoň půl dne odležet.

    Odpovědět

  • Jarmila Jarmila

    Je to vynikající rychlovka,dávám za jedna, až na ten pudink, rozhodně dávám český pudink, Oetkera nemohu ani cítit.:-p

    Odpovědět

  • Baška-Babuľka Baška-Babuľka

    Folleta:Tých 15 Dg cukru som dala hneď na začiatku do jabĺčiek s vodou a podusila....proste je v tej celej zmesi, keď sa tam pridajú aj pudingy, rum, škorica........

    Odpovědět

  • Folleta Folleta

    vypada to bajecne, jen se chci zeptat jaky a kam se dava cukr :)
    diky

    Odpovědět

  • Blanka Blanka

    Recept vypadá lákavě...určitě vyzkouším... Nezkoušeli jste někdo nahradit jablka hruškami? :-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Alalka: píše se "povaříme do zhoustnutí" - takže určitě normální pudink;-)

    Odpovědět

  • Alalka Alalka

    Mám dotaz, ten puding se dává obyčejný nebo je to ten, co se nevaří (když je od Oetkera)? Budu dělat buchtu do práce a nechci nic zkazit :)

    Odpovědět

  • Jaroslava Svobodová Jaroslava Svobodová

    lidi, co mi to děláte...te´d jsem vypila kafe....a nic k tomu..., díky za tip, vypadáa asi i chutná luxusně...:yes:

    Odpovědět

  • Mirka Mirka

    Gaba:Určitě se to dostatečně nacucne a BeBe změknou.:-)

    Odpovědět

  • Gaba Gaba

    Můžu se zeptat? jsem amatér :) :D ....nebudou ty sušenky tvrdé? nebo se nacucnout těma jabkama? :)

    Odpovědět

  • Jaroslava Štýbnarová Jaroslava Štýbnarová

    výborné

    Odpovědět

1 2 3 4 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo