Nutriční hodnoty (Martinské podkovy (rohlíky, martiny, zahýbáky))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 18
Energie | 19 911 kJ / 4 759 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 112,57 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,13 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 98,44 g |
Tuky | 221,06 g |
– nasycené | 44,35 g |
– nenasycené | 147,48 g |
–– mononenasycené | 29,52 g |
–– polynenasycené | 117,96 g |
––– omega 3 | 19,23 g |
Vláknina | 32,36 g |
Cholesterol | 352 mg |
Sodík | 731 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 547,98 g |
– cukry | 152,77 g |
––– laktóza | 10,20 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
180 g 180 g vody | Voda | 180 ml |
1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
1/2 1/2 vejce | Vejce slepičí | 35 g |
250 g 250 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
strouhaná citronová kůra | Citronová kúra čerstvá | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
1 1 vanilkový cukr (20 g) | Cukr vanilkový | |
30 g 30 g cukru | Cukr bílý | 30 g |
50 g 50 g změklého másla | Máslo kravské | 50 g |
15-17 g 15-17 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 16 g |
250 g 250 g mletých vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 250 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
50 g 50 g mletých nezdobených perníčků (nebo piškotů) | 50 | |
50 g 50 g medu | Med nepasterovaný | 50 g |
50 g 50 g cukru | Cukr bílý | 50 g |
1-2 lžíce 1-2 lžíce rumu | Rum | 25.5 ml |
1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
ořechy nebo mandle na posypání | Vlašské ořechy | |
1/2 1/2 vejce | Vejce slepičí | 35 g |