Nutriční hodnoty (Vepřové dušené v zelenině)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 546 kJ / 1 565 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 212,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 199,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,27 g |
| Tuky | 44,68 g |
| – nasycené | 10,90 g |
| – nenasycené | 22,64 g |
| –– mononenasycené | 18,78 g |
| –– polynenasycené | 3,86 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 28,26 g |
| Cholesterol | 650 mg |
| Sodík | 761 mg |
| Sůl | 1,48 g |
| Sacharidy | 65,95 g |
| – cukry | 40,38 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřové plece nebo libové krkovičky | Vepřová plec | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř celý | Pepř černý | |
| mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| 4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 31.5 g |
| 250-300 g 250-300 g oloupaných pokrájených rajčat | Rajče červené čerstvé | 275 g |
| 200 g 200 g pórku | Pórek čerstvý | 200 g |
| 150 g 150 g řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | 150 g |
| 150 g 150 g červené papriky | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 150 g 150 g mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| cca 1 lžíce 1 lžíce koření čubrica | Čubrica | |
| olej nebo sádlo | Olej řepkový |