Nutriční hodnoty (Paprikový lusk plněný houbovou masovou směsí v rajské omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 391 kJ / 1 527 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 148,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 130,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,56 g |
| Tuky | 55,21 g |
| – nasycené | 14,91 g |
| – nenasycené | 29,88 g |
| –– mononenasycené | 23,40 g |
| –– polynenasycené | 6,48 g |
| ––– omega 3 | 1,13 g |
| Vláknina | 32,64 g |
| Cholesterol | 676 mg |
| Sodík | 517 mg |
| Sůl | 0,89 g |
| Sacharidy | 94,98 g |
| – cukry | 74,00 g |
| ––– laktóza | 2,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g vepřové plece | Vepřová plec | 600 g |
| 200 g 200 g hub | Hřib čerstvý | 200 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 houska | Houska pšeničná | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce papriky | Paprika bílá čerstvá | 15 g |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky šesneku | ||
| 3 lžíce 3 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 75 ml |
| mléko na rozmočení housky | Houska pšeničná | |
| hrst hrst petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| na dva prsty máslo | Máslo kravské | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 3 3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 15 kuliček 15 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 10 kuliček 10 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 500 g 500 g loupaných pasírovaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 500 g |
| 700 g 700 g italského rajčatového pyré ve skle | Pyré z červených rajčat | 700 g |
| vývar (bude-li potřeba rozředit) | Vývar hovězí | |
| třtinový cukr | Cukr třtinový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 6-8 6-8 paprikových lusků | Paprika bílá čerstvá |