Litá buchta

krejcikovaalena Kuchařka: krejcikovaalena

Doba přípravy: 1/2 hod. asi 40 Moučníky , Řezy 10 názorů

Suroviny

3 hrnky polohrubé mouky
2 hrnky cukru
3 vejce
1 hrnek oleje
vanilkový cukr
pudinkový prášek
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva (nebo 2 lžičky jedlé sody)
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do pěny ušleháme 1 až 2 hrnky cukru, 3 vejce, vanilkového cukr a vanilkový pudink.

  2. Pak se přidá 1 hrnek oleje a postupně přidáváme a střídáme mouku smíchanou s práškem do pečiva nebo sodou a mléko.

  3. V předehřáté troubě pečeme buchtu na 170°C dozlatova. Kontrolujeme píchnutím špejle, zda se již nelepí. Teplotu a dobu pečení přizpůsobíme vlastní troubě.

Poznámka

Místo prášku do pečiva používám jedlou sodu, té dávám 1 malou lžičku do 25 dkg mouky a když je jí více tak 2 lžičky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 023 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Litá buchta

  • Alen Krejčíková Alen Krejčíková(neregistrovaný)

    vDobrý den . tak to jsem ráda že Vám chutná.

    Odpovědět

  • vecaa vecaa

    Právě jsem upekla je vynikající :yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    tejaja: parádní foto, ale docela věřím, že bez ovoce to suché je. My osobně takovéto čisté buchty, či jak to nazvat, moc rádi nemáme. Ale namazané marmeládou při podávání, proč ne ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Cesto nie je zlé, ale chcelo by to nejaké ovocie, je to dosť suché. Alebo rozrezať a naplniť lekvárom. Ale skor by som to videla na to ovocie.;-)

    Odpovědět

  • buffalo buffalo(neregistrovaný)

    na množství toho či onoho ani tak moc nezáleží...zrovna včera jsem našel v kredenci je hladkou mouku a šlo to i z ní...buchta sice trochu " chlebová " ale marmeláda to zachránila...

    Odpovědět

  • moky jsou 3 hrnky a sody jsou 2 lžičky .

    Odpovědět

  • Té sody dávám 1 malou lžičku do 25 dkg mouky a když je jí více tak 2 lžičky dávám sody. A v předehřáté troubě peču buchtu na 170 stupńů c a do zlatova. A při pečení do buchty píchnu špejlí jestli se nelepý a je upečená. tak to by mělo být tak vše. S pozdravem Alena:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    krejcikovaalena: jo už je to jasnější:yes:, ještě ale prosímtě mrkni na tu Poznámku, tam to množství sody je stejné jako prášek do pečiva, nebo méně? Takhle je to fakt zavádějící věta a každý to množství znát nemusí ;-)
    Ještě odhadni, na jakou teplotu a jak dlouho jsi to pekla, každý to musí stejně dělat dle své trouby, ale aspoň přibližně ;-);-)

    Odpovědět

  • 3 hrnky polohrubé mouky a já to vmíichávám postupně neboli střídám mouku a mléko.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    V receptu chybí množství mouky, není jasný postup - mouka se přidává na třikrát? Nebo jak je to myšleno? Navíc v Poznámce je trochu zavádějící: kolik mouky tolik sody. Přece nedáš např.3 hrnky mouky a 3 hrnky sody, to určitě ne ;-);-);-)

    Odpovědět

Tématické fráze: litá buchta lita buchta s ovocem líté buchty recept na litou buchtu litá buchta s pudinkem litá buchta bez vajec litá kynutá buchta s ovocem kynutá litá buchta s ovocem jednoduché lité buchty buchty lité kynutá litá buchta litá buchta s jablky litá buchta recept lita kynuta buchta buchta bez prášku do pečiva buchta s jedlou sodou jednoduchá litá buchta litábuchta litá buchta s tvarohem top recept recept litá buchta