Nutriční hodnoty (Bezlepková buchta na způsob bratislavské)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 315 kJ / 4 139 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 49,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,81 g |
| Tuky | 174,86 g |
| – nasycené | 35,65 g |
| – nenasycené | 117,23 g |
| –– mononenasycené | 62,08 g |
| –– polynenasycené | 55,15 g |
| ––– omega 3 | 4,77 g |
| Vláknina | 43,76 g |
| Cholesterol | 880 mg |
| Sodík | 595 mg |
| Sůl | 1,28 g |
| Sacharidy | 503,58 g |
| – cukry | 224,18 g |
| ––– laktóza | 32,05 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 100 g 100 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 100 g |
| 1 PL 1 PL domácího vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 25 g |
| 50 ml 50 ml oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| 100 ml 100 ml vody | Voda | 100 ml |
| 180 g 180 g bezlepkové mouky | Mouka pohanková | 180 g |
| 2 lžíce 2 lžíce vanilk. pudink. prášku | ||
| 1/2 1/2 kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 2 PL 2 PL třtinového cukru | Cukr třtinový | 24 g |
| 4 4 vrchovaté PL povidel | Povidla | |
| 150 g 150 g mletého máku | Mák modrý mletý | 150 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 3 PL 3 PL domácího van.cukru | ||
| 1 ČL 1 ČL skořice | Skořice ceylonská | 10 g |
| 1 PL 1 PL rumu | Rum | 17 ml |
| 2 PL 2 PL mletých piškotů | Piškoty | 30 g |
| 50 g 50 g bezlepkových ovesných vloček | Vločky ovesné | 50 g |
| 30 g 30 g rýžové mouky | Mouka rýžová hladká | 30 g |
| 25 g 25 g nastrouhaného másla | Máslo kravské | 25 g |
| 30 g 30 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 30 g |
| mletá skořice dle chuti | Skořice ceylonská mletá |