Nutriční hodnoty (Jehněčí guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 576 kJ / 2 289 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 165,23 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 157,88 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,35 g | 
| Tuky | 141,67 g | 
| – nasycené | 39,11 g | 
| – nenasycené | 93,93 g | 
| –– mononenasycené | 38,66 g | 
| –– polynenasycené | 55,26 g | 
| ––– omega 3 | 0,88 g | 
| Vláknina | 19,34 g | 
| Cholesterol | 599 mg | 
| Sodík | 625 mg | 
| Sůl | 1,35 g | 
| Sacharidy | 50,57 g | 
| – cukry | 22,75 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 750 g 750 g jehněčího masa (nejlépe z kýty nebo plece) | Jehněčí kýta | 750 g | 
| 80 ml 80 ml slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 80 ml | 
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce koření | Pepř černý | 15 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce vepřového sádla | Sádlo vepřové | 15 g | 
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g | 
| 20 g 20 g mleté papriky | Paprika červená sušená | 20 g | 
| 1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g | 
| 200 ml 200 ml červeného vína | Víno červené suché | 200 ml | 
| 800 ml 800 ml vývaru | Vývar masový | 800 ml | 
| chléb na zahuštění | Chléb pšeničný kváskový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |