Nutriční hodnoty (Rybí salát podle ČSN z roku 1967)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 877 kJ / 1 166 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 90,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,18 g |
| Tuky | 79,57 g |
| – nasycené | 9,88 g |
| – nenasycené | 62,53 g |
| –– mononenasycené | 19,74 g |
| –– polynenasycené | 42,79 g |
| ––– omega 3 | 1,70 g |
| Vláknina | 6,25 g |
| Cholesterol | 417 mg |
| Sodík | 1,28 g |
| Sůl | 3,15 g |
| Sacharidy | 16,25 g |
| – cukry | 6,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g filé z tresky | Treska filet | 500 g |
| 100 ml 100 ml octa | Ocet lihový | 100 ml |
| 1 1 malá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 malá mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 2 malé okurky (sladkokyselé) | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 6 lžic 6 lžic majonézy | Majonéza | 90 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| cukr | Cukr bílý | |
| ocet na dochucení (podle potřeby) | Ocet lihový |