Nutriční hodnoty (Špikovaná vepřová kýta na celeru a divokém koření)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 12 557 kJ / 3 001 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 223,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 216,69 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,81 g |
| Tuky | 210,19 g |
| – nasycené | 83,77 g |
| – nenasycené | 114,62 g |
| –– mononenasycené | 93,39 g |
| –– polynenasycené | 21,23 g |
| ––– omega 3 | 3,14 g |
| Vláknina | 21,03 g |
| Cholesterol | 565 mg |
| Sodík | 3,86 g |
| Sůl | 9,31 g |
| Sacharidy | 35,25 g |
| – cukry | 27,20 g |
| ––– laktóza | 1,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1000 g 1000 g vepřové kýty | Vepřová kýta | 1000 g |
| 150 g 150 g špeku | Špek | 150 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2-3 2-3 mrkve | Mrkev čerstvá | 125 g |
| 1 sklenice 1 sklenice sterilovaného celeru (330 g) | Celer bulva sterilovaná | 200 g |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 3 3 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 200 ml 200 ml piva 10 ° | Pivo světlé 10ᵒ | 200 ml |
| masový vývar (dle potřeby) | Vývar masový | |
| 50-70 ml 50-70 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 60 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| mletý kmín | Kmín mletý |