Nutriční hodnoty (Perník - hrnkový s oříšky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 16
| Energie | 22 695 kJ / 5 424 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 108,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 82,71 g |
| Tuky | 227,87 g |
| – nasycené | 26,64 g |
| – nenasycené | 179,35 g |
| –– mononenasycené | 94,35 g |
| –– polynenasycené | 85,00 g |
| ––– omega 3 | 18,33 g |
| Vláknina | 32,00 g |
| Cholesterol | 533 mg |
| Sodík | 314 mg |
| Sůl | 0,67 g |
| Sacharidy | 718,78 g |
| – cukry | 346,32 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 kypř. prášek do perníku | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce medu | Med nepasterovaný | 72 g |
| 100 g 100 g mletých vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 100 g |
| čokoláda na vaření | Čokoláda hořká 40% | |
| mleté vlašské ořechy (kokos) | Vlašské ořechy |