Nutriční hodnoty (Pečená,14 dní naložená vepřová kýta s omáčkou a hrášková rýže)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 376 kJ / 2 480 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 324,22 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 319,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,19 g |
| Tuky | 117,68 g |
| – nasycené | 46,10 g |
| – nenasycené | 58,27 g |
| –– mononenasycené | 49,29 g |
| –– polynenasycené | 8,98 g |
| ––– omega 3 | 0,29 g |
| Vláknina | 8,66 g |
| Cholesterol | 671 mg |
| Sodík | 2,77 g |
| Sůl | 4,55 g |
| Sacharidy | 28,18 g |
| – cukry | 19,28 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg vepřové kýty | Vepřová kýta | 1500 g |
| 3,75 g 3,75 g pragandy | Rychlosůl | 3.75 g |
| 5 g 5 g česneku (stroužky) | Česnek čerstvý | 5 g |
| 3 3 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 75 g 75 g slaniny | Špek | 75 g |
| 1 1 malá cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 1 1 malá kapie | Paprika červená čerstvá | 250 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 200 ml 200 ml vývaru, nebo vody s masovým gelovým bujónem | ||
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 2 větvičky 2 větvičky čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| rýže jasmínová | Rýže jasmínová natural | |
| hrášek mražený | Hrášek zelený mražený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželka na zdobení | Petržel nať čerstvá |