Nutriční hodnoty (Špaldovo-žitné perníčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 196 kJ / 3 871 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,13 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,78 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,35 g |
| Tuky | 77,02 g |
| – nasycené | 37,43 g |
| – nenasycené | 30,66 g |
| –– mononenasycené | 22,99 g |
| –– polynenasycené | 7,67 g |
| ––– omega 3 | 0,66 g |
| Vláknina | 55,91 g |
| Cholesterol | 671 mg |
| Sodík | 3,52 g |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 657,28 g |
| – cukry | 358,81 g |
| ––– laktóza | 0,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g jemné celozrnné špaldové mouky | Mouka špaldová celozrnná hladká | 300 g |
| 100 g 100 g žitné mouky | Mouka žitná hladká | 100 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce perníkového koření | Perníkové koření | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička kakaa | Kakao prášek | 3 g |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| 4 lžíce 4 lžíce medu | Med nepasterovaný | 144 g |
| 60 g 60 g másla | Máslo kravské | 60 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 5 lžic 5 lžic moučkového cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 5 lžic 5 lžic rumu | Rum | 85 ml |
| švestková povidla | Povidla | |
| rum | Rum | |
| čokoládová poleva | Čokoládová poleva | |
| 1/2 1/2 jablka | Jablko čerstvé | 75 g |