Nutriční hodnoty (Lívanečky z máslové dýně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 950 kJ / 1 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,99 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 51,19 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,80 g |
Tuky | 60,38 g |
– nasycené | 22,75 g |
– nenasycené | 25,25 g |
–– mononenasycené | 20,42 g |
–– polynenasycené | 4,83 g |
––– omega 3 | 0,22 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 721 mg |
Sůl | 2,24 g |
Sacharidy | 223,76 g |
– cukry | 53,46 g |
––– laktóza | 11,19 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
400 g 400 g očištěné máslové dýně | Dýně máslová čerstvá | 400 g |
2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
200-250 ml 200-250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 225 ml |
cca 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 1 vanilkový nebo skořicový cukr | ||
2 lžíce 2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
citronová kůra dle chuti | Citronová kúra čerstvá | |
3 lžíce 3 lžíce rumu | Rum | 51 ml |
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
olej na smažení | Olej řepkový | |
povidla nebo marmeláda | Povidla | |
smetanový tvaroh nebo zakysaná smetana | Tvaroh polotučný | |
tvaroh na strouhání nebo hrudkovitý | Tvaroh tvrdý | |
skořicový cukr | Cukr skořicový |