Nutriční hodnoty (Vývar z kuřecích skeletů a prsou, pažitkové krupicové nočky a domácí nudle)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 750 kJ / 1 374 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 192,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 180,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,30 g |
| Tuky | 30,21 g |
| – nasycené | 10,16 g |
| – nenasycené | 14,08 g |
| –– mononenasycené | 10,53 g |
| –– polynenasycené | 3,55 g |
| ––– omega 3 | 1,41 g |
| Vláknina | 11,65 g |
| Cholesterol | 923 mg |
| Sodík | 687 mg |
| Sůl | 1,60 g |
| Sacharidy | 78,12 g |
| – cukry | 11,70 g |
| ––– laktóza | 0,06 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kuřecí skelety | Droby kuřecí směs | |
| 2 2 kuřecí prsa | Kuře prso | 700 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 1 1 kuřecí gelový bujón Knorr (možno vynechat) | Bujón hovězí | |
| pár stonků stonků celeru | Celer bulva čerstvá | |
| pár zelených stonků stonků jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| 15-20 kuliček 15-20 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
| 8-10 kuliček 8-10 kuliček nové koření | Nové koření | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 l 2 l vody | Voda | 2000 ml |
| 2 2 vajíčka | Vejce slepičí | 140 g |
| 4 lžíce 4 lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 60 g |
| 2 lžíce 2 lžíce polohrubé mouky (bude-li ještě zapotřebí) | Mouka pšeničná polohrubá | 22 g |
| 3 lžíce 3 lžíce nasekané pažitky | Pažitka čerstvá | 45 g |
| ¼ l žičky žičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžička 1 lžička másla (neboolivového oleje) | Máslo kravské | 8 g |
| domácí nudle (máme-li) | Těstoviny pšeničné | |
| čerstvá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| pár kuliček kuliček červeného pepře (nemusí být) | Pepř černý |