Nutriční hodnoty (Kuřecí játra s houbami podle babičky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 511 kJ / 839 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,36 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 43,75 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,61 g |
Tuky | 65,71 g |
– nasycené | 25,03 g |
– nenasycené | 36,42 g |
–– mononenasycené | 29,03 g |
–– polynenasycené | 7,38 g |
––– omega 3 | 0,95 g |
Vláknina | 5,67 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 985 mg |
Sůl | 2,45 g |
Sacharidy | 15,50 g |
– cukry | 4,41 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 hrsti 2 hrsti čerstvých lesních hub | Hřib čerstvý | |
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
drcený kmín | Kmín mletý | |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
sůl a pepř | Pepř černý | |
250 g 250 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 250 g |
lžíce lžíce oleje nebo kousek másla | Olej řepkový | |
50 g 50 g anglické slaniny nebo šunky nakrájené na kostičky či nudličky (lze vynechat) | Anglická slanina | 50 g |